orfej-logotip

e-mail-orfej

Umetniško vodstvo

 

Andraž Hauptman    
 andraz hauptman 380x580   Andraž Hauptman je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (smer klavir, flavta, solopetje in splošna smer) kot dirigent in pianist diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Že v času študija je prevzel vodenje Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec in bil korepetitor ter solist Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič.

S Komornim zborom Ave, ki ga je ustanovil leta 1984, je dosegel številne odmevne uspehe na mednarodnih festivalih in uglednih zborovskih tekmovanjih, kot so Maribor (1990, 1992, 1993, 1994, 1996), Gorica (1992, 1996), Tours (Francija, 1993, 1997), Maasmechelen (1993), Tolosa (1994), Johannesburg (1995), Atene (1996), Montreux (1998), Rodos (1999), Marktoberdorf (1999), Mendoza (2000), Talin (2001), Dunaj (2004). Za svoje umetniško delo s Komornim zborom Ave je poleg številnih priznanj festivalov in tekmovanj prejel Plaketo mesta Ljubljane, leta 2005 pa tudi Gallusovo plaketo, najvišje priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.

Kot predavatelj sodeluje na zborovodskih seminarjih po Sloveniji in tujini, za člana strokovnih žirij je vabljen na državna in mednarodna zborovska tekmovanja. Kot strokovni sodelavec je zaposlen na solopevskem oddelku Akademije za glasbo v Ljubljani.

S Komornim zborom Orfej sodeluje od leta 2010. Najprej občasno, kot svetovalec, leta 2016 pa je prevzel tudi dirigentsko vlogo. Z Orfejem je na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru osvojil zlato plaketo (s 94,3 točke), tretje mesto in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane po letu 1995 (Uroš Krek: Vester, Camenae). Ob tem je prejel še priznanje za najboljšo izbiro programa.

     
 Romana Rek    
 romana rek 308x580  

Prelomnica v njeni glasbeni karieri je bilo srečanje z nekdanjim profesorjem na Akademiji za glasbo, prof. Janezom Boletom. S Komornim zborom Orfej jo je povabil k sodelovanju na mednarodnih festivalih. S tem sodelovanjem se je začelo Romanino dodatno glasbeno in zborovsko izpopolnjevanje.

Od leta 1996 vodi tudi Mladinski pevski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Vanj vključuje predvsem mlade glasbenike, razvija njihove pevske sposobnosti in jih s tem pripravi za sodelovanje pri Komornem zboru Orfej.

Za dolgoletno, uspešno, aktivno delovanje na področju ljubiteljske kulture in za glasbene dosežke v občinskem in državnem merilu, je Romana Rek leta 2007 prejela Miklošičevo nagrado občine Ljutomer. V letu 2009, ko je Komorni zbor Orfej praznoval dvajsetletnico delovanja, je Romana Rek za dolgoletno delovanje na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti prejela Jubilejno priznanje JSKD.

Za dolgoletno strokovno delo, ki je pomembno vplivalo na razmah glasbenih dejavnosti, je Romana Rek prejela Gallusovo listino za leto 2010, ki jo podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Romana Rek je po končani gimnaziji dokončala študij na pedagoškem in klavirskem oddelku Akademije za glasbo v Ljubljani. Od leta 1983 poučuje klavir in violončelo na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer. Sedem let je vodila Ženski pevski zbor društva upokojencev Ljutomer, bila je pevka in korepetitorka Mešanega pevskega zbora Ljutomer. Najbolje pa jo opredeljuje in izpopolnjuje delo z mladimi glasbeniki ter umetniško vodenje Komornega zbora Orfej.

Prijava